Wat is mijn IP

Wat is mijn IP?

Deze pagina is bedoeld om je te laten zien welke gegevens je automatisch met onze website deelt. Met behulp van deze online tool kan je op elk moment controleren wat je IP-adres is. Hierdoor kan je ook eenvoudig zien of je goed verbonden bent met de VPN server.

Jouw IP adres is: 3.239.95.36Met VPN verbonden

Land: United States

Stad: Ashburn

Postcode: 20149


Besturingssysteem: unknown

Versie: 0

Browser: unknown

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een uniek adres die wordt toegewezen aan elke gebruiker van het internet. Elke keer dat iemand via internet verbinding maakt met een website of online dienst, kan aan de hand van het IP-adres van de gebruiker worden bepaald waar deze gebruiker zich bevindt.

Lokaal of publiek IP-adres

Lokaal IP-adres
Elk apparaat binnen je eigen netwerk heeft een lokaal IP-adres. Via deze adressen kunnen de apparaten binnen het eigen netwerk met elkaar communiceren. Deze lokale IP-adressen worden uitgegeven via een DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) server. De DHCP server is vaak ingebouwd in het modem waarmee je verbinding maakt met het internet. Wanneer je verbinding maakt met het internet gebruik je daarvoor je publieke IP-adres.
Publiek IP-adres
Het publieke IP-adres is het adres dat wordt gebruikt om de gebruiker kenbaar te maken op het internet. Het IP-adres wat wij hierboven aangeven als jouw IP-adres is je publieke IP. Je publieke IP-adres is het adres dat wordt gezien door de websites of online diensten waarmee je verbinding maakt. Maak je gebruik van een VPN server? Dan wijzigt hierdoor je publieke IP-adres en hierdoor wordt je eigen IP-adres dus afgeschermd. In veel gevallen maken alle adressen in het lokale netwerk gebruik van hetzelfde publieke IP-adres.

Geoblocking

Geoblocking is het blokkeren van toegang tot websites en andere online diensten door het gebruik van locatiebepaling. Deze locatie wordt in de meeste gevallen bepaalt door het IP-adres van de gebruiker. Aan de hand van het IP-adres kunnen de websites of online diensten zien waar de gebruiker vandaan komt. Als deze locatie valt binnen de blokkade zal de gebruiker geblokkeerd worden op de betreffende dienst. Het omzeilen van geoblocking wordt vaak gedaan door het gebruik van een VPN verbinding. Met een VPN verbinding kan je je als gebruik op een andere plek voordoen dan dat je in werkelijkheid bent.
Voorbeeld:
Je woont in Nederland maar wilt gebruik maken van een dienst die alleen in Amerika toegankelijk is? Dan kan je verbinden met een Amerikaanse VPN server om te doen alsof je in Amerika bent.
Bij veel VPN providers wordt aangegeven of je via hun VPN servers gebruik kan maken van de meest populaire online diensten.

Hoe bescherm ik mijn IP-adres?

Je kan je eigen IP-adres afschermen door gebruik te maken van een VPN server. Bekijk hier onze top 5 met een uitgebreide test. Wil je alle VPN providers bekijken? Klik op de knop hieronder om alle providers te zien.